Cautare

587 de rezultate pentru "alin cioara" (2.56 secunde)
Legea spune ca "suspendarea dureaza pana la incetarea situatiei prevazute la alin. (1), deci daca Solomon este eliberat maine din arest isi preia atributiile.
"Pe mine nu au curajul sa ma sune direct dupa cate mizerii mi s-au facut in partid, dupa congresul din 2005, dar sunt acolo anumite persoane importante, Iliescu si Nastase, din cate am auzit, care se folosesc de relatia cu Alin Theodorescu (implicat alaturi de Cozmanca in proaspat esuatul proiect al unui nou partid de stanga n.red.) pentru a-mi transmite sa ma intorc in partid, ca e nevoie de mine acolo.
66 alin. 4 al Regulamentului, potrivit caruia orice grup parlamentar are reprezentant in Comisia de Regulament. Aici nu mai e vorba de Constitutie, ci de regulament", a declarat senatorul Liviu Campanu.
11, alin. b1), nerespectarea acestui termen echivaleaza cu sustinerea implicita a formei initiatorului. Asadar, Guvernul a acceptat tacit propunerea legislativa intitulata Programul National de Autostrazi si initiata de catre parlamentarii PSD.
Conform legii 453/2004, in cazul decretarii, in baza art.3 alin.b, a starii de urgenta pentru calamitati naturale, se creeaza, potrivit art.19, Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, sub conducerea nemijlocita a ministrului administratiei si internelor si in coordonarea primului-ministru.
259, alin. 4, persoanele care nu sunt salariate sunt obligate sa comunice Casei de Asigurari de Sanatate alese veniturile realizate pe baza contractului de asigurare.
‘In temeiul art. 88 si art. 65 alin. 2, lit. a) din Constitutia Romaniei, precum si al art.
94 alin.1 litera m) - ca raportul de serviciu al functionarilor publici "se suspenda de drept" in cazul in care fata de functionarul public "s-a dispus trimiterea in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art.
Publicistul Alin Fumurescu se intreaba pe VoxPublica daca a devenit, pe nesimitite, "de stanga"? Puteti citi in continuare gandurile unui tanar intelectual fumator de pipa, in care nu e nici pomeneala de Che Guevara.
Daca promulga legea adoptata prin frauda, va incalca articolul 80, alin. 2 din Constitutia Romaniei. Exista toate temeiurile constitutionale sa pornim suspendarea", a spus Ponta.
Daca promulga legea adoptata prin frauda, va incalca articolul 80, alin. 2 din Constitutia Romaniei. Exista toate temeiurile constitutionale sa pornim suspendarea", declara Ponta.
In sfarsit, al treilea proiect de lege (243/2010), la care senatorul vasluian este doar coautor, a vizat modificarea partii introductive a alin.
"In urma deliberarilor, Plenul Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a constatat ca angajarea raspunderii de catre Guvern in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in temeiul art.114 alin.(1) din Constitutie, asupra proiectului Legii educatiei nationale este neconstitutionala si a declansat un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Parlament, intrucat proiectul de lege se afla in proces de legiferare la Senat, in calitate de Camera decizionala", arata Biroul de presa al CCR.
1431 din 3 noiembrie 2010, Curtea Constitutionala a decis ca angajarea raspunderii de catre Guvern in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in temeiul art 114 alin.
Scrisoarea deschisa, in care la final se mentioneaza ca lista de semnaturi ramne deschisa, a fost semnata de europarlamentarii Corina Cretu, Catalin Ivan, presedintele PSD Bistrita Nasaud, deputatul Radu Moldovan, Dorel Caprar, presedinte PSD Arad, Dan Sova, senator - primvicepresedinte PSD Olt, Iulian Badescu, deputat, Daniel Savu, senator, Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj, Claudiu Manda, deputat si presedinte executiv PSD Dolj, Valeriu Zgonea, deputat - vicepresedinte PSD, Catalin Nechifor, deputat - presedinte PSD Suceava, Andrei Dolineaschi, deputat, presedinte executiv PSD Botosani, Sorin Bota, senator, Nicu Banicioiu, deputat, vicepresedinte PSD, Ciprian Nica, deputat, Oana Mizil, deputat, presedinte PSD Calarasi, Georgian Pop, deputat, Florin Iordache, deputat, Alin Antohi, presedinte PSD Neamt, Adrian Duicu, presedinte PSD Mehedinti, Viorel Hrebenciuc, presedinte PSD Bacau, Laurentiu Nistor, deputat, presedinte PSD Hunedoara, Ioan Cindrea, presedinte PSD Sibiu, Ion Mocioalca, presedinte PSD Caras-Severin, Horea Teodorescu, deputat - presedinte PSD Tulcea, Mircea Dusa, lider de grup PSD Camera Deputatilor.
De dimineata, pe VoxPublica, Alin Fumurescu pune o intrebare justificata: "daca PP ar intra in Parlament in 2012, cine s-ar coaliza cu ei?".
150 alin. (1) Teza 1-a, Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului. Asadar, Presedintele nu poate avea singur o asemenea initiativa, el avand o astfel de posibilitate doar daca primeste un proiect de revizuire de la Guvern.
"Presedinte Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a veghea la "respectarea Constitutiei" (art.80 alin.2 din Constitutia Romaniei) - Traian Basescu a incalcat si aceasta obligatie constitutionala promovand un proiect de revizuire a Constitutiei declarat neconstitutional prin decizia Curtii Constitut ionale.
"Presedinte Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a veghea la ‘respectarea Constitutiei‘ (art.80 alin.2 din Constitutia Romaniei) - Traian Basescu a incalcat si aceasta obligatie constitutionala promovand un proiect de revizuire a Constitutiei declarat neconstitutional prin decizia Curtii Constitut ionale.
Premierul Emil Boc a inaintat vineri presedintelui Traian Basescu, in temeiul articolului 85 alin. 2 din Constitutia Romaniei, cererea de revocare din functie a ministrului Muncii Sebastian Lazaroiu si numirea in locul acestuia a democrat-liberalei Sulfina Barbu.
google-analytics.com